Over ons

 

Immo Jan Stas is al meer dan 20 jaar een familiezaak ‘pur sang’ met een zeer dynamisch team van experts en een uitgebreid immo vastgoedaanbod met de focus op residentiële verkoop, verhuur en nieuwbouwprojecten in de ruime regio rond Leuven, Tienen en Rotselaar. Onze unieke ligging, in Leuven én Wezemaal, onze klantgerichte aanpak, onze uitmuntende service, onze reputatie en ons enthousiasme zijn de grondvesten van ons succes.

Founder met pit…

Immo Jan Stas is gevestigd in hartje Leuven in het huis van wijlen professor Jan Stas, een gevierd wetenschapper uit de 19de eeuw. De founder van Immo Jan Stas is Marie-Claire Dewilde. Zij heeft de immobiliënwereld van binnenuit leren kennen en besliste in 1995 om zelf een immokantoor in Leuven te starten. Toen een gewaagde keuze om als vrouw het initiatief te nemen om een zelfstandige zaak te beginnen in een toch wel overwegende mannenwereld. Door haar inzicht in de markt, haar passie voor het vak en haar overtuigingskracht, bouwde Marie-Claire al snel een mooie klantenportefeuille uit.

Opvolging met expertise…

Om de groei van het kantoor te ondersteunen zijn beide zonen, Vincent en Ludovic, mee in de zaak gestapt. De broers Heymans zijn ervaren vastgoedmakelaars en staan met beide voeten in het vak. Waardebepalingen uitvoeren, kopers en verkopers begeleiden, informeren, adviseren, behoeften detecteren,… ze gaan voor een 100 % persoonlijke en professionele aanpak. Vincent en Ludovic werken zeer complementair en hebben intussen de dagelijkse leiding van het kantoor overgenomen. Ze worden bijgestaan door Arnaut, Jan, Donald, Hilde, Selinde, Melissa, Veerle en LAetitia, een zeer gedreven team van experts dat kopers, verkopers, huurders en verhuurders begeleidt van A tot Z.

Toekomst met visie…

Immo Jan Stas investeert in de toekomst. In 2016 werd een nieuw immokantoor geopend in Wezemaal om een ruimer aanbod te kunnen bieden en om lokaal een betere dienstverlening te kunnen geven. Bovendien trekken ze de kaart van de digitalisering met een gespecialiseerd back-office programma en een infiltratie in de markt via de verschillende social media kanalen. Om uw pand nog beter in beeld te brengen, worden kosten nog moeite gespaard door de inzet van drones en 360° video. Vernieuwing en innovatie is belangrijk, maar nog belangrijker zijn de klanten, die bij Immo Stas altijd centraal staan.

Wegens stijgende vraag rondom regio Tienen werd eind 2019 een derde filiaal geopend in het centrum van Tienen, Leuvensestraat 13. Lokale verankering is cruciaal in een optimale dienstverlening en het is dus belangrijk dat mensen zowel tijdens als buiten de kantooruren een aanspreekpunt of -plaats in de buurt hebben.

Welkom bij Immo Jan Stas!

 

Jan Stas, een streepje geschiedenis…
Jean-Servais Stas (1813-1891) was één van de belangrijkste wetenschappers van zijn tijd die baanbrekend onderzoek deed op het vlak van geneeskunde. Stas werd geboren in Leuven in 1813 en was een briljant student geneeskunde aan de toenmalige Rijksuniversiteit Leuven, die in 1835 werd omgevormd tot de Katholieke Universiteit Leuven (KU Leuven). Na zijn studie werkte hij aan de Ecole Polytechnique in Parijs waar hij zich als scheikundige specialiseerde in analytische chemie. Hij verkreeg internationale erkenning voor het bepalen van atoommassa's met een precisie die tot dan toe nooit was bereikt. Hij deed dit onder andere voor zilver, stikstof, chloor en lood. Daarnaast was hij eredoctor aan de universiteiten van Bonn en Leiden, professor aan de Militaire School in Brussel en voorzitter van de Koninklijke Academie voor Wetenschappen. In 1886 werd hij in Leuven geëerd voor zijn baanbrekend werk en zijn internationale carrière. Tijdens deze feestelijke gelegenheid werd een straat in hartje Leuven, de oude Schoonzichtstraat, naar hem genoemd.